Alejandro Zambra

Alejandro Zambra © foto Alexandra Edwards

© foto Alexandra Edwards

Alejandro Zambra (Santiago de Chile, 1975) wordt beschouwd als een van de belangrijkste Latijns-Amerikaanse auteurs van dit moment. Hij is de schrijver van de romans Bonsai, Het verborgen leven van bomenManieren om naar huis terug te keren en Begrijpend lezen, en van de verhalenbundel Mijn documenten. Zijn werk wordt in meer dan tien talen vertaald en werd reeds bekroond met meerdere internationale prijzen, waaronder de Nederlandse Prins Claus Prijs 2013 voor zijn hele oeuvre. Alejandro Zambra’s kortere werk verschijnt met regelmaat in tijdschriften als The New Yorker, Paris Review, McSweeney’s en Das Magazin. Hij woont en werkt in Mexico-Stad.

‘De meest besproken Chileense schrijver sinds Roberto Bolaño.’ The New York Times

‘Wie valt voor Zambra’s literatuur, heeft een fascinerende weg voor de boeg. Hij is fantasierijk, hoogst origineel en een meester van het korte werk. Ik ben dol op zijn onbeschaamde durf.’ Enrique Vila-Matas

‘Alejandro Zambra valt met niemand te vergelijken.’ Daniel Alarcón

Bij Uitgeverij Karaat leverbaar:
Begrijpend lezen
Mijn documenten
Mudanza: een verhuisbericht

In voorbereiding:
– een nieuwe titel, informatie volgt spoedig

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Dit korte profiel van Alejandro Zambra werd gemaakt door de Prins Claus Stichting: