Dino Buzzati

Dino BuzzatiDino Buzzati was journalist, schrijver en schilder, en wordt vandaag de dag door velen beschouwd als een van de grootste Italiaanse auteurs van de twintigste eeuw. Hij werd in 1906 in Belluno geboren en stierf in 1972 in Milaan. Bijna zijn hele leven werkte hij voor het dagblad Corriere della Sera, en daarnaast schilderde hij, werkte aan theaterstukken en schreef essays, korte verhalen en romans, waarvan De woestijn van de Tartaren en De beroemde bereninvasie van Sicilië tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur worden gerekend.

De beroemde bereninvasie van Sicilië, door de auteur zelf van illustraties voorzien, is een van de mooiste Italiaanse jeugdboeken aller tijden, een klassieker die lezers van alle leeftijden al decennia lang weet te betoveren. Zowel kinderen als volwassenen zullen erin de fabel, het avontuur, de magie en de humor ontdekken, maar ook een verhaal over waarden, vriendschap en edelmoedigheid.

Verschenen bij Uitgeverij Karaat:
De beroemde bereninvasie van Sicilië

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Een oude opname (in het Italiaans) van Dino Buzzati: