F. Scott Fitzgerald

Fitzgerald portretF. Scott Fitzgerald werd in 1896 geboren in St. Paul, Minnesota. Hij studeerde aan Princeton, maar verliet de universiteit in 1917 om bij het leger te gaan. Aan zijn militaire ambitie kwam een einde toen de oorlog een jaar later voorbij was en hij niet naar Europa was uitgezonden. Daarna begon hij te schrijven en werd met zijn debuutroman This Side of Paradise meteen wereldberoemd.

Tegenwoordig is Fitzgerald vooral bekend om zijn roman The Great Gatsby en zijn verhalen over de Jazz Age – een tijdperk dat hij zelf omschreef als ‘de periode van een generatie, die, terwijl ze opgroeide, merkte dat alle goden dood waren, alle oorlogen gevochten, en alle vertrouwen in de mens verdwenen was’. Fitzgerald stierf in 1940 aan een hartaanval.

‘Met de bedrevenheid van een verslaggever en de vaardigheid van een kunstenaar legde Fitzgerald het wezen bloot van een periode waarin flappers, gin en “de schonen en verdoemden” de symbolen waren van de zorgeloze waanzin van een tijdperk.’ The New York Times

Bij Uitgeverij Karaat verschenen:
Bedankt voor het vuurtje
Een dag in mei

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Een korte video over het leven van F. Scott Fitzgerald: