Provençaals cabaret

Provençaals cabaret - Luis Felipe FabreBegin november 2017 is verschenen: Provençaals cabaret, de nieuwe bundel van de Mexicaanse dichter Luis Felipe Fabre.

Luis Felipe Fabre wordt gezien als een van de interessantste jonge dichters van hedendaags Latijns-Amerika. In zijn werk laat hij de hoge kunsten in botsing komen met de populaire cultuur van Mexico. Daarmee is hij een van de woordvoerders van de jonge generatie schrijvers die het land een spiegel voorhouden en kritiek leveren op de samenleving die al jaren beheerst wordt door de narcocultuur, corrupte politici en een kleine, aristocratische bovenlaag die graag alles voor het zeggen wil hebben.

Luis Felipe Fabre debuteerde in 2007 met Provençaals cabaret en zette daarmee meteen de toon voor de rest van zijn oeuvre. Ter gelegenheid van zijn optreden op Crossing Border en bezoek aan Nederland (in november 2017) geeft Uitgeverij Karaat een zeer gelimiteerde, genummerde editie (van 250 exemplaren) uit van deze debuutbundel. Bestel nu!

‘Alles in Provençaals cabaret stipt iets aan, parodieert, transformeert. Alleen al de titel maakt dat je het fictieve, verlichte podium voor je ziet waar de dichter met behulp van volksliedjes en de klassieke kunsten zijn eigen stem weet te verheffen. (…) Een manifest van hoe de poëzie van vandaag eruit zou kunnen zien.’ Letras libres

Luis Felipe Fabre
Provençaals cabaret

ISBN 9789079770366
Paperback, 64 p., € 17,95

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Lees hier drie gedichten uit Provençaals cabaret: