De reis van Octavio

Miguel Bonnefoy - De reis van OctavioDe reis van Octavio is de debuutroman van de jonge Franse schrijver Miguel Bonnefoy en verschijnt in het voorjaar van 2019 bij Uitgeverij Karaat.

Als de eenzame Octavio – die aan niemand durft te vertellen dat hij niet kan lezen of schrijven – na jaren eindelijk een vrouw tegen het lijf loopt, wordt zijn alledaagse leven plots een wonderlijk bestaan. Maar het lot heeft andere plannen voor deze vriendelijke reus, plannen die hem diep het Venezolaanse regenwoud in sturen.

Deze met prijzen overladen korte roman is niet alleen een epische fabel, het is ook een ode aan Venezuela en een magisch verhaal van een ongewone held.

De reis van Octavio is een wonderschone roman, een pareltje dat te vergelijken valt met Alessandro Baricco’s Zijde of Alejandro Zambra’s Bonsai.

‘Een prachtige eerste roman.’ Libération

‘Magnifiek.’ Le Figaro

‘Een onvergetelijke nieuwe stem.’ Le Soir

‘Gewoonweg magisch.’ Elle

‘Een openbaring.’ Le Grand Journal

‘Betoverend vanaf de eerste regel.’ Le Point

‘Een onweerstaanbare picareske roman in de stijl van García Márquez.’ Nouvel Observateur

Miguel Bonnefoy
De reis van Octavio

ISBN 9789079770304
Ca. 144 pagina’s – ca. € 18,95

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.