Valeria Luiselli

Valeria Luiselli © foto Zony Maya

© foto Zony Maya

Valeria Luiselli (Mexico-Stad, 1983) wordt door velen gezien als een van de meest vernieuwende jonge schrijvers uit Noord- en Zuid-Amerika. Haar debuut Valse papieren kreeg een cultstatus, ze brak internationaal door met de roman De gewichtlozen, en met haar derde titel De geschiedenis van mijn tanden liet ze zien dat ze ook in staat is een komische experimentele roman te schrijven. Nu is ze terug met Archief van verloren kinderen, een roman over een gebroken familie en een aanklacht tegen het migratiebeleid in de Verenigde Staten. Kort werk van haar verscheen verder in New York Times, El País, De Gids en Das Magazin. Luiselli woont en werkt in New York.

‘In Nederland en Vlaanderen verzamelde Luiselli al na twee boeken een trouwe en steeds groter wordende fanschare. Er hangt iets cools om haar heen, een vorm van rebellie die we misschien een beetje zijn gaan missen in de literatuur.’
Niña Weijers, De Morgen

‘Valeria Luiselli is zonder twijfel een van de grootste beloftes van de Mexicaanse literatuur.’
Francisco González Crussi

‘Het enfant terrible van de Mexicaanse letteren.’
La Repubblica

Bij Uitgeverij Karaat verschenen:
Archief van verloren kinderen
De geschiedenis van mijn tanden
De gewichtlozen
Valse papieren
Vertel me het einde

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Onze collega’s van Coffee House Press maakten dit promotiefilmpje van Luiselli: